Ọ bụrụ na ị nwere ajụjụ ọ bụla, biko kpọtụrụ anyị:(86-755)-84811973

Kedu ihe bụ nhazi ọkpụkpụ?

Gịnị bụọkpụkpụ conduction?
N'okpuru ọnọdụ nkịtị, a na-eduzi ụda ebili mmiri site na ikuku, ụda ebili mmiri na-eme ka akpụkpọ ahụ tympanic na-ama jijiji site na ikuku, wee banye n'ime ntị nke dị n'ime, ebe a na-agbanwe ha ka ọ bụrụ akara akwara na cochlea, nke a na-ebunye na auditory. etiti ụbụrụ site na akwara auditory nke ụbụrụ, anyị na-anụkwa ụda.Agbanyeghị, a ka nwere ụfọdụ ụda na-erute ntị nke ime ozugbo site na yaọkpụkpụ conductionma mee ihe ozugbo na cochlea, dịka ọmụmaatụ: ụda okwu nke onwe gị ị na-anụ, ụda ịta nri dị ka e kwuru n'elu, ụda ị na-akpụ isi gị, na ụda ndị egwu a ma ama Ụda egwu nke Beethoven na-anụ. ezé ya na nsọtụ ọzọ nke baton na piano mgbe ntị chiri…
Ụzọ nke ọkpụkpụ ọkpụkpụ na ikuku ikuku dị iche iche, na-eme ka àgwà dị iche iche nke abụọ ahụ pụta: ụda a na-ebute site na ikuku na-emetụta gburugburu ebe obibi, ike ahụ ga-ebelatakwa nke ukwuu, nke mere na timbre ga-agbanwe nke ukwuu, na ụda. ga-mkpa iru mmadụ ntị n'ime.Site na ntị mpụta, eardrum na ntị etiti, usoro a na-emetụtakwa ike na timbre nke ụda.
Nduzi ọkpụkpụ bụ usoro ntụzịaka ụda na ihe na-emekarị n'anụ ahụ.Ọ na-agbanwe ụda ka ọ bụrụ mkpọtụ igwe nke ugboro dị iche iche, ma na-ebufe ebili mmiri site na okpokoro isi mmadụ, labyrinth ọkpụkpụ, mmiri lymph nke ntị dị n'ime, auger, na ebe a na-anụ ihe.Dị ka ihe atụ, a na-esi n’ọkpụkpụ agba na-ebunye ụda ịta nri na ntị ime.


Oge nzipu: Nov-01-2022